Cykla i Bauers trolska natur

Det finns de som påstår att naturen här är magisk och vi håller med – alla dagar året om! Utmana dig på slingriga vägar och ta höjdmeter efter meter eller rulla ut på en snäll tur och njut av varje kilometer. De trolska stråken bjuder på stigar, skogsvägar och asfaltsrundor som passar alla, nybörjare som tävlingsåkare!

Hos oss kan ni köra ert eget race eller ta hjälp av oss för att sy ihop det. Så länge ni kommer in med trötta ben och lyriska av naturupplevelsen så är vi nöjda.

Anläggningen

Här finns allt du behöver för en lyckad cykelsemester.

  • Cykeltvätt
  • Cykelförråd
  • Lås för uthyrning
  • Mekställ och de nödvändigaste verktygen
  • Tvättmaskin och torktumlare
  • Omklädningsrum med dusch
  • Minishop med det allra nödvändigaste

Våra instruktörer och guider kan hjälpa dig att slipa på tekniken eller ta ut rutten. Vill du vila från cyklingen men ändå träna finns ett utomhusgym och markerade löpspår. Eller så vilar du på riktigt med ett härligt bastubad!

Cykelleder

Här, mitt i Smålands Toscana, finns det oändligt med vackra vägar. Ge dig ut på en kort, lång, flack, kuperad runda i strålande sol, duggregn eller mitt i vintern – ja du väljer cykel och ambitionsnivå. Fikatur eller tempopass?

Boende

Vi har totalt 27 rum och 50 sängplatser och kan erbjuda boende av olika slag. Alltifrån våra riktigt schyssta De lux rum inne i huvudbyggnaden, till hotellrum i något enklare utförande i våra storstugor till en egen sexbäddsstuga med pentry. Överallt gäller dock inga cyklar på rummen, de hängs upp och låses fast i cykelcontainern.

Bastu och sjöstuga

Stumma ben och en trött rygg? Bästa återhämtningen är i bastun! Bastun ligger nere vid sjön och omklädningsrum och wc finns precis bredvid. För dig som bor hos ingår bastun och är du bara här och cyklar över dagen kan du köpa engångskod i receptionen. Det går också hyra Lilla sjöstugan, ett uppehållsrum med pentry perfekt att hänga i mellan bastu och dopp.

Våra erbjudande

Cykelpaket

De trolska stråken runt sjöarna Bunn och Ören bjuder på stigar, skogsvägar och asfaltsrundor – året runt! Efter turen väntar bastu och trerättersmiddag med inslag av lokalt producerade produkter.

Våra guider och instruktörer

Vill ni slipa på er stigcykling, tighta till klungan eller bara slippa ta ut rutten själv och ta rygg på någon annan? Eller kanske öka rörligheten genom yoga, få tips kring kost eller lyssna på ett inspirerande föredrag? Våra samarbetspartner är alla experter inom just sitt område och hjälper gärna till.

Cykeluthyrning

Genom vår samarbetspartner Sportson i Jönköping kan du hyra cykel under tiden du är här. Kontakta oss på info@bauergarden.se eller 036-540 06 minst tre dagar innan ankomst så hjälper vi dig att hitta rätt cykel – och ser till att den står redo när du kommer hit!

Minibuss

Vår minibuss rymmer 9 personer inklusive chaufför och har ett cykelställ för tre cyklar. Hyr den eller be oss hämta eller lämna. Förbokas innan ankomst.

Vart får jag cykla?

Att cykla ute i naturen är det bästa som finns och därför är vi lite extra noga med att vara rädd om den. Är du lite osäker på vad man som cyklist får cykla och inte så läs gärna på om allemansrätten

Vår klunga

Vi har kämpat för att kunna dela med av oss av alla stigar, grusvägar och asfaltsrundor här runt Bunn. Vi har trillat, borstat av oss, klickat i igen och igen och…  Utan engagerade medarbetare, vänner, markägare, lokalbor, föreningar, samarbetspartners och med ekonomiskt stöd från EU:s regionala utvecklingsfond hade vi aldrig kunnat göra det här – tack alla!

Abloc | GBOK Gränna | Björn Allvin på Ingeryds Frälsegård | Elna Dahlstrand på Cykellycka | Destination Jönköping | Fredrik Ljunggren på Bauer Activities Sportson i Jönköping | Sweden by Bike | Ölmstad IS