Östra vätterbranternas underbara landsbygd

  • Distans: 29 km
  • Höjdskillnad: 409 höjdmeter
  • Jobbighetshgrad: 3/5
  • Underlag: 100% asfalt

Vi rör oss här med släta sulor och med fart i vinden. En runda som tar er genom de magiskt böljande vägarna förbi lagårdar och herrgårdar. Hästar och kossor. Långa nerförsbackar och korta uppförsbackar.

Första biten går raka vägen mot Vättern nerför den svagt sluttande vägen ut ur Bunn. Innan ni hunnit få benen varma viker ni av skarpt in på de böljande vägarna mot Ingeryd, var redo, kurvan kan upplevas skarp! Vägarna som följer får våra europeiska vänner som besöker dem att skrika av eufori. Minimal trafik, härligt kurviga och inga alltför tuffa backar. Efter 10,5km korsar ni den stora vägen till Gränna, var försiktiga där.

Utan att tappa momentum fortsätter vägarna i samma böljande mönster på den västra sidan av Grännavägen. Vill en så går det att korta av rundan något strax efter 14km och ta vänster och sedan ta sig raka vägen mot Bunn genom Ölmstad.

Annars passerar ni efter 16km härliga Flättinge gårdscafé där ni kan njuta av gofika ute i trädgården. Väl värt ett stopp för energi och rofylld avslappning. Därifrån har ni sedan 12km kvar med relativt lättrullade vägar tillbaka till en härlig after-bike dryck eller ett dopp i sjön.

Äta och fika längs vägen

 

Vill du själv bestämma när det är dags att pausa så fixar vi gärna en matsäck som du kan ta med! Matsäcken innehåller wraps med röra på isterband från Hugos chark i Örserum eller hummus med blandade grönsaker, äppelmust från Rudenstams, kaffe och kaka. Proteinbar och gel finns att köpa till.