Ljuvliga äppelrundan

  • Distans: 43 km
  • Höjdskillnad: 367 höjdmeter
  • Underlag: 100% asfalt

Denna ljuvliga runda börjar längs den trolska Bunndalen och fortsätter från Ölmstad ut på slingriga vägar genom ett varierat landskap av öppna fält och småländsk skog. I Kaxholmen cyklar vi in den frodiga Äppledalen och kör på det som en gång var den sträckan för Gripenbergsbanan där det gamla Trådrullartåget kämpade sig fram. Turisthotellets byggnad och den gamla paviljongen står kvar och påminner om en svunnen tid. Utsikten är enastående och här finns flera gårdsbutiker och caféer för den som vill ta en välförtjänt paus.

Vi fortsätter sedan runt Landsjön som inledningsvis bjuder på klättring men som sedan planar ut och går på flacken utmed strandkanten. Sista etappen hem är relativt lättcyklad, några mindre backar innan Ölmstad och sen rullar vi enkelt hem till Bunn de sista kilometrarna genom Bunndalen.

Äta och fika längs vägen

 

Vill du själv bestämma när det är dags att pausa så fixar vi gärna en matsäck som du kan ta med! Matsäcken innehåller wraps med röra på isterband från Hugos chark i Örserum eller hummus med blandade grönsaker, äppelmust från Rudenstams, kaffe och kaka. Proteinbar och gel finns att köpa till.