En blandning av sött och lite grus

  • Distans: 19 km
  • Höjdskillnad: 278 höjdmeter
  • Jobbighetsgrad: 2/5 jobbighetsgrad
  • Underlag: 20 % grusväg, 80 % asfalt
  • Cykel: vi rekommenderar en cykel anpassad för landsväg eller något med lite bredare däck för största njutning
  • Markerad: Nej

Att rulla ut genom Bunns riviera för tankarna till Franska sydkusten. Vägen är slät och fin och fullständigt platt. Samtidigt tittar vi ut över sjön och ser de boende putsa på sina båtar eller inmundiga sin frukost på bryggorna. En verkligt speciell känsla för att vara en svensk by i Småland.

Denna runda leder som sagt ut genom byn på den stora vägen och ni får njuta av fin och behaglig cykling den första biten. Om ni gör rundan som en utflykt ges ni också flera tillfällen till att ta ett dopp längs med vägen. Varför inte redan efter 2 km när ni passerar den vackra kobben ute i sjön?

Det följer sedan ett segment med lite grusväg som gör gott för själen och ni passerar igen över den vackra sjön efter ca 7 km. Även denna plats är en utmärkt liten picknick eller pausplats.

Sista halvan av rundan går på enklare böljande asfalterade vägar och efter 18 km ser ni den fina skylten som hälsar er välkomna till Bunn – ”Bunn i våra hjärtan!”.

Äta och fika längs vägen

Tyvärr inget lämpligt på denna runda. Vi rekommenderar att ta med vår picknickkorg (men lämna själva korgen kvar hos oss!). Matsäcken innehåller wraps med röra på isterband från Hugos chark i Örserum eller hummus med blandade grönsaker, äppelmust från Rudenstams, kaffe och kaka. Proteinbar och gel finns att köpa till.