Hem / Mat och dryck / Trådrullarmenyn
Gripenbergsbanan, eller Trådrullartåget som det kom att kallas i folkmun då de små lokhjulen såg ut som trådrullar på den smalspåriga järnvägen, öppnades för trafik 1893 men kom aldrig fram till slutdestinationen Gripenberg. Bolaget, Jönköpings Gripenbergs Järnvägs Aktiebolag, gick in konkurs innan man var färdig med det sista etappen och under byggets gång hade andra transportmedel som buss hunnit bli allt populärare.
Men under 42 år hann de vackra ångloken transportera både gods och människor från Jönköping via Gisebo och Vista kulle genom Skärstadalen, Ölmstad, Bunn och ända fram till Vireda. Och det är i minnen av de smala spåren som vi har hämtat inspiration och råvaror till kvällens meny.
Mer om Trådrullartåget
En småländsk antipastoplanka med färskost från Prästgårdens mejeri i Lommaryd, smakrika ostar från Brostop, svensk korv & lufttorkad skinka, ärtröra med sötlupin från Flättinge, äppelchutney från Äppledalen, Bunnbakat bröd & Grennaknäcke.
I dryckesvagnen: Röttle Export, Gränna.
Lamm från Lupiners gård här i bygden med friterad persilja, mustig svartvinbärssky av nektar från Äppledalen och potatis- & rotfruktsbakelse med lokala ostar.
I dryckesvagnen: Bocelli, Sangiovese Di Toscana IGT, Italien. Vistakulle Solaris, Vistakulle. Vistakulle Rondo Rosé, Vistakulle.
Punsch- och honungsparfait med von Dübens Punsch från Vistakulle fruktodling och honung från Bunn tillsammans med mandelskorpor från Grennaknäcke & syrliga bär.
I dryckesvagnen: Wista Härads Apel, Vistakulle.
Trådrullarmenyn gäller för förbokade sällskap om minst 2 personer.
Pris: 695 kr/person Dryckesvagn: 329 kr/person